ГПУ прийшла з обшуками в "Укренерго" (фото, відео)

Голова компанії Всеволод Ковальчук пов'язав обшуки з руйнуванням корупційної схеми, про яке компанія розповіла напередодні.

В "Укренерго"  проходять обшуки. Фото: Фейсбук.Вранці 12 липня в офіс Національної енергетичної компанії "Укренерго" в Києві нагрянули з обшуками співробітники Генеральної прокуратури. Про це у Facebook повідомляє прес-служба компанії, передають Патріоти України.

"Вчора ми розповіли всім про те, що нам вдалося зберегти для країни близько 6,7 млрд грн, які раніше просто розчинилися в надрах нашого великого підприємства. І ось вже вранці до нас прийшла Генпрокуратура з обшуками. Мабуть, шукають докази нашої перемоги", - сказано в повідомленні.Зазначається, що співробітників "Укренерго" не пускають на свої робочі місця, ситуація вкрай напружена.

Пізніше голова компанії Всеволод Ковальчук зазначив на своїй сторінці у Facebook, що приблизно така ж ситуація склалася після того, як його призначили директором "Укренерго". Так, на третій день після вступу на посаду з обшуками прийшли в будинок Ковальчука і його близьких.

Трохи згодом ГПУ повернула всі вилучені речі та документацію, навіть не проводячи ніяких допитів.

Надалі, за словами Ковальчука, подібна тактика застосовувалася після руйнування кожної корупційної схеми компанією або перших зрушень у скандальних справах.

"Ось і зараз. Як тільки ми зробили те, чого чекає вся країна - почали шлях об'єднання енергосистеми України з Європою, який позбавить нас від електроенергетичної залежності від Росії, тільки я відзвітував, що ми збили з тендерних цін вже більше 6,7 млрд грн (і це ціни, затверджені в 2013-2015 роках!), як почалася нова хвиля дискредитації мене особисто і роботи найпрозорішого з державних підприємств", - написав він.

Окуповані території мали залишитися за Росією: Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку слуги Зеленського та представники Путіна узгодили 15 квітня 2022 року

субота, 27 квітень 2024, 7:38

Через кілька тижнів після російського вторгнення в Україну могла бути укладена мирна угода, стверджує німецьке видання Die Welt з посиланням на документ, який є у їхньому розпорядженні. Умови припинення війни були прописані у проєкті договору на 17 сто...

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...