Поспішають вскочити в "український потяг": РФ озвучила ціну на газ для Україні - дешевшу, ніж в європейців

При цьому міністр енергетики Росії заявив, що їхня сторона поки не готова обговорювати знижку на газ.

Олександр Новак. Фото: www.e-news.su.

Міністр енергетики РФ каже, що російська ціна вигідніша, ніж на європейському споті. Міністр енергетики РФ Олександр Новак заявив, що Росія хоче продавати газ Україні у другому півріччі 2016 року за 177 доларів за тисячу кубометрів без знижки. За його словами, ця ціна набагато комфортніша цін європейського споту, передають Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

"У нас завжди була позиція, що ніяких змін до контракту не може бути до кінця 2019 року. Що стосується поставок газу в Україну, ціни які діють на сьогоднішній день, набагато більш комфортні, ніж ті ціни, які є на споті на європейських газових хабах. Другий квартал (розрахункова контрактна ціна без знижки ) $177 за тис. куб. метрів", – заявив російський міністр. – "Все залежатиме від того, яка буде ціна за формулою складатися. Я вважаю, що ціна у другому кварталі абсолютно комфортна. Без знижок. Вона відповідає абсолютно ринковій ситуації, ринковим тенденціям".

При цьому Новак заявив, що російська сторона поки не готова обговорювати знижку на газ. "Я не готовий це обговорювати в принципі. Тому що ми в даний час не знаємо, яка буде ціна складатися на третій квартал. Ще рано про це говорити. Зазвичай це у другій половині третього місяця поточного кварталу", – зазначив він.

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...