Посилення контрсанкцій: У Росії заборонять імпорт м'яса птиці з 15 країн ЄС

Нова заборона, пояснили у "Россільгоспнагляді", пов'язана з розповсюдженням у європейських країнах пташиного грипу.

Ілюстрація:http://molbuk.ua/

Росія протягом двох тижнів введе заборону на імпорт м'яса птиці, інкубаційного яйця та іншої м'ясної продукції з 15 країн Євросоюзу, де був зафіксований пташиний грип. Про це заявила офіційний представник Россільгоспнагляду Юлія Мелано, передають Патріоти України з посиланням на Дождь.

"У нас поки точної дати немає, але ми розглядаємо введення заборони протягом двох тижнів. Це в першу чергу країни, де зафіксовані спалахи високопатогенного грипу птахів", - розповіла Мелано.

Під заборону потрапить м'ясо птиці, вироблене в Австрії, Великобританії, Угорщині, Болгарії, Греції, Німеччині, Італії, Нідерландах, Польщі, Румунії, Словаччині, Франції, Хорватії, Чехії та Швеції.

Зокрема, заборона торкнеться м'яса птиці, готової продукції з м'яса птиці і всіх видів птахівничої продукції, яка містить в собі продукти переробки птиці, а також кормів і кормових добавок для птахів. Також в РФ забороняється ввезення обладнання, яке вже використовувалося для утримання, забою або оброблення птиці.

Ввезення м'яса птиці з країн Європейського союзу в Росію було заборонено контрсанкціями, проте попередня заборона не поширювалася на живу птицю та інкубаційні яйця.

"Відрізає гілку, на якій сидить": Китай фінансує атаки хуситів на судна у Червоному морі, - Politico

четвер, 28 березень 2024, 14:49

Китай мимоволі допомагає Ірану перекрити судноплавство в Червоному морі, завдаючи шкоди світовим торговельним потокам і ущемляючи при цьому власні інтереси Пекіна, стверджують представники західних спецслужб, передають Патріоти України з посиланням на...

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...