Потрібні великі інвестиції: Окупанти заявляють про брак питної води для населення Криму

​Вода з свердловин неналежної якості. І з часом стає все гіршою. Якби кримські традиційні джерела використовувались виключно для потреб населення, дефіциту не було б. Однак більшість прісної води йде на забезпечення армії РФ, промисловості, зрошення АПК.​

Населення не має у необхідному обсязі якісної питної води, стверджує «віце-прем'єр» Криму Юрій Гоцанюк. Про це колаборант заявив на засіданні робочої групи з розробки плану заходів по встановленню станцій доочистки води, зазначають Патріоти України.

«Наразі, в умовах припинення подачі дніпровської води по Північно-Кримському каналу водопостачання міст і сільських населених пунктів Криму здійснюється з місцевих джерел. Всі підземні води Криму використовуються в системі централізованого питного водопостачання без попереднього очищення. Наше завдання - визначити найбільш проблемні населені пункти, населення яких користується неякісною питною водою для забезпечення виконання заходів по встановленню станцій доочистки води», - цитує Гоцанюк урядовий сайт кримських окупантів.

Чиновник зазначив, що чисельність населення, що користується послугами централізованого питного водопостачання, складає 88%.

Як повідомляється, в ході робочого засідання були внесені пропозиції щодо технічних рішень водопідготовки підземної води. Учасники засідання також обговорили побудову процесу опріснення морської води та санітарно-гігієнічні вимоги до опріснення води.

У той же час в Києві вважають, що населенню Криму вистачає питної води. 10 вересня постійний представник президента України в АРК Борис Бабин повідомив, що поставки дніпровської води на територію анексованого Криму не будуть відновлені.

Пізніше глава МЗС України Павло Клімкін підтвердив, що українська влада не підписуватиме контракт на поставку води в Крим, поки той анексований Росією.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...