Президента просять призначити депутатам зарплати на рівні прожиткового мінімуму

В Україні розмір прожиткового мінімуму наразі становить 1330 гривень.

Фото: Облікова Майстерня

На сайті петицій до Президента Петра Порошенка з'явився петиція з проханням призначити народним депутатам, а також їх помічникам, зарплату на рівні прожиткового мінімуму. Про це повідомляють Патріоти України.

Нещодавно нардепам підняли зарплату майже у тричі. Це обурило частину українців. Тому деякі вирішили вплинути на це. Наприклад, Євген Лабовський написав петицію до президента у якій зазначає наступне: "Призначити заробітну плату депутатам, їхнім помічникам та іншим держслужбовцям, розмір якої відповідає прожитковому мінімуму, встановленого в державі", - йдеться в тексті петиції.

Станом на ранок, 23 жовтня, за петицію проголосували трохи більше 30 чоловік, при необхідних 25 тисячах. До речі, в Україні розмір прожиткового мінімуму наразі становить 1330 гривень.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...