Прогноз від НБУ: Гонтарєва розповіла, чи продовжиться в Україні банкопад

Глава НБУ вважає, що масові чистки фінансового ринку закінчилися.

Валерія Гонтарєва. Фото: zn.ua.

В Україні більше не залишилося банків з непрозорою структурою власності, тому очікувати нової хвилі масової чистки фінансового ринку не варто. Про це заявила глава Національного банку Валерія Гонтарєва, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"У нас зараз 88,6% банківської системи - це 20 банків. Вони якраз всі у нас пройшли стрес-тести і підписали програми рекапіталізації. Наступні 40 банків - ми зараз тільки робимо інспектування та стрес-тести", - зазначила вона.

Однак глава НБУ додала, що всі інші фінустанови, за винятком двадцятки найбільших, не являють системних ризиків для банківської системи країни.

Нагадаємо, раніше аналітик "Простобанк Консалтинг" Іван Ніткітченко заявив, що до кінця 2016 року кількість банків в Україні може знизитися ще приблизно на десять одиниць.

На найбільшому оборонному заводі Великої Британії стався вибух

середа, 17 квітень 2024, 21:46

На заводі найбільшої британської оборонної компанії BAE Systems на півдні Вельсу вранці 17 квітня стався вибух. Про це повідомляє BBC, передають Патріоти України. Як заявили у компанії, на заводі негайно активували «протоколи безпеки», на місце прибули...

Відключенням бути? Споживання електроенергії стрімко зростає: "Укренерго" звернулося із важливою заявою

середа, 17 квітень 2024, 17:54

Через похолодання та хмарну погоду споживання елетроенергії стрімко зростає - на 6,5% більше аналогічного показника 15 квітня. Про це повідомляє пресслужба "Укренерго", передають Патріоти України. "Через похолодання та хмарну погоду споживання стрімко ...