Прокурорам, суддям та держслужбовцям в Україні перестануть призначати спецпенсії, - Мінсоцполітики

Для тих людей, які вже отримують спецпенсії, перерахунку не буде, аж поки пенсії за звичайною системою не перевищать суми тих спецпенсій. В такому випадку отримувачі просто перейдуть на загальну систему.

Ілюстрація:УНІАН

Заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір заявив, що новий закон про пенсійну реформу скасовує призначення спеціальних пенсії для високопосадовців. Про це чиновник розповів в ефірі Радіо Свободи, передають Патріоти України.

"Всі спеціальні пенсії прибираються: якісь повністю, якісь мають перехідні норми. Наприклад, по державній службі перехідна норма така, що для тих людей, які вже набули права на таку пенсію, це право залишається. В основному всі спеціальні пенсії прибираються", – сказав Шамбір.

За його словами, для тих людей, які вже отримують спецпенсії, перерахунку не буде, аж поки пенсії за звичайною системою не перевищать суми тих спецпенсій. В такому випадку отримувачі просто перейдуть на загальну систему, пояснив заступник міністра.

"Люди, які вже отримували спецпенсії, будуть отримувати їх і надалі – ніякого зменшення не буде. Правильно йти шляхом того, щоб менші пенсії підтягувати до великих. Саме цим шляхом ми і пішли", – сказав Микола Шамбір.

Ситуація стає критичною: Україні загрожує гостра нестача робочих рук, незабаром країна потребуватиме мільйонів робітників

четвер, 25 квітень 2024, 6:39

Вже найближчим часом Україна може зіткнутися з гострою нестачею робочої сили. За оцінками фахівців, для того, щоб до 2030 року підтримати щорічне зростання ВВП на рівні 5-7%, країні не вистачатиме до 4,5 млн робочих рук. Про це повідомив виконавчий дир...

Ціна "вєлічія": Уряд РФ готується до падіння рубля до 120 за долар

четвер, 25 квітень 2024, 6:15

Російський уряд розглянув стресовий сценарій макропрогнозу Мінекономрозвитку (МЕР), згідно з яким посилення західних санкцій та падіння цін на нафту призведуть до обвального падіння курсу рубля, повідомляє в середу, 24 квітня The Moscow Times. Зазначає...