Пропозиція Кудріна: У Росії розробили стратегію скорочення кількості пенсіонерів

​Колишній міністр фінансів РФ запропонував підвищити пенсійний вік і зробити жорсткішими умови для отримання пенсій.

Пенсіонерка в РФ. Ілюстрація:mk.ru

Екс-глава Мінфіну РФ, керівник Центру стратегічних розробок (ЦСР) Олексій Кудрін підготував для президента країни Володимира Путіна стратегію, яка пропонує скоротити кількість пенсіонерів. Про це пише газета Ведомости, передають Патріоти України.

Автори цієї пропозиції порахували, що в результаті прийняття і введення такого заходу число пенсіонерів скоротиться на 9%, до 38,52 мільйонів осіб. Ще одним заходом щодо виведення пенсійної системи РФ з кризи пропонується жорсткість умов для отримання пенсій: необхідно підвищити мінімальний стаж для нарахування страхової пенсії до 20 років, тоді як зараз відбувається поступове підвищення до 15 років до 2024 року.

Мінімальну кількість пенсійних балів - ще один показник для нарахування пенсій - також необхідно підвищити, вважає Кудрін. Наразі заплановано підвищення до 30 балів до 2025 року, ЦСР хоче підвищення цього показника до 52 балів.

Що стосується соціальної пенсії, яку отримують ті, хто не зміг заробити на страхову (зараз вона нараховується при досягненні віку в 60 років у жінок і 65 у чоловіків), то її запропоновано призначати в віці 68 років. Ще одна ініціатива - жорсткість умов для отримання дострокових пенсій лікарям і вчителям: мінімальний стаж буде підвищений до 35 років.

Останні атаки РФ позбавили Україну 10% електрогенерації: Скільки часу піде на відновлення

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:43

Російські удари по енергосистемі України з 20 березня призвели до втрати більше 10% генеруючих потужностей. Відновити генерацію навряд чи вийде до початку наступного опалювального сезону, а найсерйозніші проблеми - з вугільними теплоелектростанціями, п...

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...