"Прощай, немытая Россия": Мільйонери масово тікають з РФ і змінюють громадянство

Багаті росіяни почали відмовлятися від резидентства після того, як Федеральна податкова служба РФ підписала угоду про автоматичний обмін фінансовою інформацією між податковими органами різних країн.

З Росії масово виїзджають заможні громадяни. Ілюстрація: соцмережіЗаможні росіяни, які мають на зарубіжних рахунках понад один мільйон доларів, почали переїжджати за кордон і отримувати іноземні паспорти, що випливає з опитування 50 великих гравців в сфері private banking, пише РБК. Про це повідомляють Патріоти України.

Опитування банкірів провели міжнародний брокер нерухомості Tranio і британська компанія Adam Smith Conferences. Майже половина опитаних (48 відсотків) визнала, що багато заможніх клієнтів з Росії відмовилися від російського податкового резидентства.

Багаті росіяни почали відмовлятися від резидентства після того, як Федеральна податкова служба РФ підписала угоду про автоматичний обмін фінансовою інформацією між податковими органами різних країн. Угоду підписали в травні 2016 року, ФНС Росії почне отримувати відомості про закордонні рахунки росіян в 2018 році.

На настрої російських мільйонерів також вплинув закон про контрольовані іноземні компанії, кажуть автори дослідження. Він зобов'язує жителів Росії декларувати на батьківщині свій іноземний бізнес і платити податки з доходу від нього. Закон вступив в чинності 1 січня 2015 році.

Притиснути агресора: Bloomberg з'ясував, що увійде до нового пакета санкцій ЄС проти РФ

вівторок, 7 травень 2024, 17:37

Єврокомісія розробляє 14-й пакет санкцій проти Росії – до нього можуть увійти обмеження щодо російського аналога SWIFT, пропагандистських ЗМІ, СПГ, рідкоземельних металів та транспортних компаній. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на знайомі з с...

У Кремля проблеми: Експерт із міжнародної економіки дав прогноз, коли у Росії закінчаться гроші на війну

вівторок, 7 травень 2024, 14:49

Держава-агресор Росія вихваляється, що санкції нібито не впливають на економіку, однак вже використала близько половини коштів з Фонду національного добробуту, зокрема і для ведення війни. Втім гроші і в ньому можуть закінчитися вже у 2025 році, переда...