"Прощай, немытая!": У Росії ЄБРР закриє більшість своїх офісів

До таких заходів банк вдається, оскільки продовжує заморожувати кредитування з моменту російської агресії проти України в 2014 році.

ЄБРР закриває у Росії свої офіси. Ілюстрація:РБК

Наступного року Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) закриє п’ять із семи офісів на території Росії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Еспресо.TVTV.

До таких заходів банк вдається, оскільки продовжує заморожувати кредитування з моменту російської агресії проти України в 2014 році. Як зазначає агентство Reuters, ЄБРР закриє всі відділення, крім офісів у Москві та Санкт-Петербурзі.

“Ми закриємо 5 регіональних офісів у Єкатеринбурзі, Красноярську, Ростові-на-Дону, Владивостоці та Самарі наприкінці першого кварталу 2018 року”, – заявив керуючий директор ЄБРР із комунікацій Джонатан Чарльз.

До нападу Росії на Україну банк мав у Росії 160 співробітників у 7 офісах та понад 5 млрд євро в проектах на російській території – від автомобілебудівних підприємств Volkswagen до великого списку вкладень у компаніях та банках.

ЄБРР все ще має портфель російських інвестицій на 3 млрд євро, але він неухильно зменшується.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...