Прощавай, "московська безнзоколонко": Китай пообіцяв Трампу різко збільшити закупівлі нафти і газу в США

Найбільше програють від домовленостей між цими двома державами росіяни.

Сі Цзіньпін і Дональд Трамп. Фото: Рейтерс.

Програє в торговельній війні Китаю і США, по всій видимості, Росія, яка покладає надії на те, щоб стати найбільшим постачальником вуглеводнів в КНР, зазначають Патріоти України.

Щоб врегулювати торговельну суперечку і уникнути введення додаткових мит, які можуть торкнутися усього китайського експорту в Штати, представники Пекіна пообіцяли «істотно збільшити» закупівлі американських товарів. Йдеться про промислову, сільськогосподарську продукцію, а також енергоресурси, повідомила за підсумками триденних переговорів в Пекіні канцелярія торгового представника США Роберта Лайтхайзера.

Переговори, що тривали три дні замість запланованих двох, були «масштабними, грунтовними і детальними» і заклали основу для вирішення конфлікту, цитує Bloomberg заяву відомства. Підсумки зустрічі будуть представлені чиновникам у Вашингтоні, після чого США визначаться з подальшими кроками.
Джерела, знайомі з ходом зустрічі, повідомили Bloomberg, що в частині закупівель Китаєм сільгосппродукції і вуглеводнів вдалося досягти суттєвого прогресу, а розбіжності залишилися лише в структурних питаннях. Міністерство торгівлі Китаю в четвер заявило, що обидві сторони «втілили в життя домовленості», досягнуті президентами обох країн на попередніх переговорах.
Їх останній раунд відбувся на початку грудня на саміті G20 в Аргентині, де делегації очолювали президент Дональд Трамп і голова КНР Сі Цзіньпін. За даними Bloomberg, домовленість про постачання в КНР американського СПГ була досягнута на переговорах Сі Цзіньпіна і Дональда Трампа ще в квітні минулого року. Через місяць Мінторг США оголосив про підписання двосторонньої торговельної угоди, яка розширить доступ американським енергокомпаніям на китайський ринок.
Тоді ж Cheniere Energy - піонер американського СПГ-експорту, що відправила в минулому році п'ять танкерів в Китай, - оголосила, що готує довгостроковий контракт з КНР. На кону - заплановане підвищення тарифів на китайський імпорт обсягом 200 млрд доларів. Президент США Дональд Трамп пригрозив підвищити мита з 10% до 25%, якщо до 2 березня сторонам не вдасться укласти угоду, а також ввести тарифи на весь китайський імпорт, якщо Пекін не поступиться вимогам.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...