"Просто денег нет!": Фінансування окупованого Криму скорочується більше, ніж удвічі

Багато витрат знижуються навіть у номінальному вираженні: за держпрограмами соціальної підтримки громадян, забезпечення доступним житлом, розвитку охорони здоров'я, освіти, сільського господарства.

Мінфін РФ. Фото: ria.ru.

Міністерство фінансів Росії пропонує зафіксувати витрати бюджету на одному рівні на 3 найближчі роки, передають Патріоти України із посиланням на Ведомости.

Про це йдеться в пропозиціях відомства щодо фінансування державних програм та основних напрямів витрат федерального бюджету на 2017-2019 роки. Справжність документа підтвердив федеральний чиновник, а офіційний представник Міністерства засвідчив правильність цифр. Як випливає з документа, витрати бюджету пропонується заморозити в номінальному вираженні на рівні 15,78 трлн руб. у рік на всі три роки. Це менше, ніж уточнені витрати на 2016 рік: вони становитимуть 16,25 трлн руб.

У такому разі - з урахуванням інфляції - витрати федерального бюджету в реальному вираженні скоротяться за три роки приблизно на 20% до рівня 2016 року навіть за умови досягнення Центробанком цільового показника - 4% інфляції в 2017 році й далі. Судячи з документа, багато витрат знижуються навіть у номінальному вираженні: за держпрограмами соціальної підтримки громадян, забезпечення доступним житлом, розвитку охорони здоров'я, освіти, сільського господарства. Всього із 42 держпрограм (вони формують приблизно половину витрат бюджету) витрати в номінальному вираженні скорочуються щодо 36.

Максимальне скорочення фінансування очікує держпрограму з розвитку фізкультури та спорту (більш ніж удвічі за три роки), держпрограму соціально-економічного розвитку Далекого Сходу і Байкальського регіону - відразу в 20 разів. Більш ніж удвічі скорочується фінансування соціально-економічного розвитку окупованого Криму: зі 149,3 млрд руб. у 2016 році до 65,98 млрд у 2019 році. Закрита частина держпрограм (в основному це оборонні витрати) також скорочується - на 15% за три роки. Номінальне зростання витрат передбачається на управління державними фінансами, економічний розвиток, розвиток промисловості.

У непрограмній частині бюджету номінальні витрати збільшуються тільки на розвиток пенсійної системи - з 3,35 трлн руб. у 2017 році до 3,67 трлн у 2019 році, або на 20% в порівнянні з 2016 роком, тобто приблизно на рівні інфляції. Максимальне скорочення фінансування очікує Центрвиборчком, пік витрат на який припаде на 2017 рік - 21,4 млрд руб. (у 2016 році - 16,5 млрд) - і потім знизиться в 4,6 рази.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Удари по російських НПЗ мали ефект: Росстат зафіксував обвал виробництва бензину

четвер, 28 березень 2024, 10:30

Після серії ударів по російських нафтопереробних заводах, що паралізували роботу великих підприємств "Роснефти" і "Лукойлу", випуск автомобільного бензину в країні впав на 7,4%. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. Згідно з д...