Привіт, "Газпроме": Азербайджан запустив трубопровід з "блакитним паливом" в обхід Росії

12 червня за участю президентів Азербайджану і Туреччини відбудеться урочисте відкриття Трансанатолійського газопроводу.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв відкрив урочисту церемонію. Фото:Новости-Азербайджан

Азербайджан у вівторок, 29 травня, почав подачу газу в "Південний газовий коридор". Це проект, який включає в себе розширення Південнокавказького газопроводу (Баку - Тбілісі - Ерзурум), а також будівництво в Туреччині Трансанатолійського газопроводу TANAP і його продовження в Європі - Трансадріатичного газопроводу TAP. Про це повідомляє агентство "Новини-Азербайджан", передають Патріоти України.

Під час церемонії президент Ільхам Алієв повернув ключ, що символізує закачування газу в трубопровід. Таким чином, почалося заповнення Трансанатолійського газопроводу в "Південному газовому коридорі" (ПГК).

Відкриття Трансанатолійського газопроводу відбудеться 12 червня за участю президентів Азербайджану і Туреччини.

Проект ПГК передбачає транспортування 10 мільярдів кубометрів азербайджанського газу з Каспійського регіону через Грузію і Туреччину в Європу. На початковому етапі в якості основного ресурсу для транспортування розглядається газ, який видобуватиметься в рамках другої фази розробки газоконденсатного родовища «Шах-Деніз». Надалі до проекту можуть бути підключені інші джерела.

Вартість ПГК становить близько 40 мільярдів доларів, включаючи 9,3 мільярда доларів на проект Трансанатолійського трубопроводу (TANAP), 6 мільярдів доларів - на проект Трансадріатичного трубопроводу (TAP), 23,8 мільярда доларів - на другу стадію розробки «Шах-Деніза» і розширення Південнокавказького газопроводу.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...