Путінське лоббі: Польща звинуватила Німеччину у просуванні газових інтересів Кремля

У польському МЗС заявиил, що Берлін, відстоюючи доцільність будівництва "Північного потоку-2", підриває безпеку Центральної та Східної Європи.

Ілюстрація:www.dw.com

Підтримка Німеччиною газового проекту "Північний потік 2" свідчить про те, що російські інтереси Берлін ставить вище європейських. Про це заявив сьогодні міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, передають Патріоти України з посиланням на ТАСС.

Як пояснив глава відомства, газопровід є політичним проектом і тим самим підриває безпеку Центральної та Східної Європи. Ващиковський нагадав, що в Польщі, як і в Центральній Європі, досі не введені війська альянсу, що означає незацікавленість з боку Німеччини убезпечити ці території.

"Ми шоковані тим, що відбувається. Ми багато років говорили, що перший "Північний потік"- це чисто політичний проект, щоб обійти Центральну Європу і мати можливість шантажу. Ми пояснювали це Німеччині, але німецька сторона робить ті самі помилки і намагається переконати нас, що це не політичний газопровід, а проект приватних підприємців", - підкреслив він.

Відзначимо, що тверду позицію про неприпустимість продовження будівництва "Північного потоку" зайняли також Словаччина та Балтійські країни.

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...