Раша, гудбай: російський ринок залишає японська компанія

Toshiba закриває підрозділ з виробництва телевізорів і кухонної техніки у Росії через коливання рубля і конкурування з корейськими виробниками.

Ілюстрація:yasnoponyatno.com

Японська компанія Toshiba, що займається виробництвом побутової техніки, припиняє роботу свого російського підрозділу. Як розповів гендиректор "Тошиба Рус" Хіроакі Тезука, компанія повністю покинула російський споживчий ринок і закриває підрозділ з виробництва телевізорів і кухонної техніки. Про це повідомило російське видання Коммерсант, інформують Патріоти України.

За його словами, компанія відвантажила останні товари в мережеві магазини ще в грудні 2014 року, і має намір сфокусуватися на b2b-контрактах. До рішення відмовитися від російського підрозділу призвели коливання рубля і висока конкуренція.

Тезука зазначив, що великі корейські компанії, як Samsung і LG, займали 70% ринку телевізорів в Росії, при тому, що на Toshiba припадало тільки 10%.

Як відомо, після початку кризи з Росії пішли декілька великих закордонних компаній. Так, наприклад, на початку року стало відомо про припинення поставки автомобілів марки Opel, Chevrolet і Honda в Росію через рекордне падіння продажів.

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...