Революція або громадянська війна: У РФ зробили прогноз, коли закінчиться нафта і до чого це призведе

За словами глави "Сбербанку", складність полягає в тому, що вихід з моноресурсного стану завжди відбувається дуже болісно.

Герман Греф. Фото: worldcrisis.ru.

У 2028-2030 роках в Росії може закінчитися нафта, що призведе до завершення періоду економіки монопродукта в країні. Про це заявив глава "Сбербанка России" Герман Греф в ефірі програми "Познер" на "Первом канале", передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

"Коли у нас потенційно цей монопродукт може закінчитися? 28-й - 30-й роки. За всіма відчуттями, за всіма трендами, які ми бачимо зараз, не буде повторення такого сировинного суперциклу. Треба до цього готуватися. У нас не так багато часу", - сказав він.

За словами глави "Сбербанку", складність полягає в тому, що вихід з моноресурсного стану завжди відбувається дуже болісно, оскільки він завжди пов'язаний або з революційними проявами, або з громадянською війною, або з сильною залежністю від зарубіжних країн. Греф підкреслив, що це три класичних виходу з подібного роду ситуацій.

Він також пояснив, що деяке розуміння перспектив ситуації в Росії є вже зараз. "Мені здається, за останній рік, може бути, два, таких "рожевих окулярів" нашого майбутнього, що ціни повернуться знову до рівнів за $ 100 (за барель нафти. - Ред.) і у нас знову буде все добре, все менше і менше", - зазначив він. Греф також додав, що єдина надія на відносно нормальний вихід з моноресурсного стану - це диверсифікація економіки Росії.

Україна відмовиться від готівки? Стало відомо, чи переводитимуть усі розрахунки в безготівку

четвер, 9 травень 2024, 6:56

Найближчим часом Україна не відмовлятиметься повністю від готівки - навіть попри те, що частка карткового розрахунку постійно зростатиме. Серед причин - відсутність необхідних умов цього. Зокрема, повного покриття країни інтернетом 4G. Про це OBOZ.UA р...

Українські магазини завалили сиром із Європи - місцеві виробники на межі

четвер, 9 травень 2024, 6:30

Україна продовжує нарощувати закупівлю закордонних сирів. Вже третина цього продукту на полицях українських магазинів - імпорт. Така ситуація б'є по українських виробниках, які не можуть конкурувати з європейцями через високу вартість виробництва. Якщо...