​Рідний берег виявився… "Большая российская ж*па", - кримчани про туристичний сезон

Кількість туристів в улюбленій оздоровниці України після анексії впала в рази

У Криму спостерігається падіння турпотоку в рази порівняно з 2013 роком. Сумну статистику для колишньої «Мекки» українських та й російських відпочивальників наводить в інтерв’ю НВ екс-міністр туризму Автономної республіки Олександр Лієв, зазначають Патріоти України.

На думку чиновника, враховуючи наявну пропускну здатність, у 2016 році півострів прийме лише 1,5 млн туристів. А з урахуванням недавнього зняття офіційною Москвою заборони на відвідування росіянами Туреччини і того менше.

Багато пов'язаних з туризмом в Криму організацій та осіб вже зараз визнають, що в 2016 році відпочивальників приїхало ще менше, ніж у минулому. Хоча офіційна статистика окупаційного мінтуризму Криму стверджує, що з кожним роком потік наростає: мовляв, у 2014-му на півострів прибуло 4 млн туристів, в 2015-му – 4,5 млн, а в цьому – вже 2,2 млн.

Наталя, яка погодилася поспілкуватися з НВ без згадування її прізвища, багато років працює ріелтором в Ялті. На питання про те, як змінилася її робота за цей час, вона заявила: "Та ж*па! Велика російська ж*па!".

Вона зазначила, що в 2015 році росіяни приїжджали в Крим на хвилі патріотизму, однак, простоявши 30 годин на спеці на поромній переправі (між Росією і Кримом), не захотіли повертатися на півострів ще раз.

Жінка розповіла, що раніше всі її квартири були заброньовані ще з зими.

"Кияни приїжджали, по 100 доларів за добу платили, і я проблем не знала. А зараз здаю по 40 доларів, і кожен день думаю, де шукати відпочивальників", - резюмувала ріелтор.

З континентальної України в Крим за півроку, за даними Державної прикордонної служби країни, через три пункти переходу в'їхали всього близько 160 тис. осіб замість колишніх мільйонів.

"Навряд чи всіх цих людей можна назвати туристами та відпочивальниками. Мій прогноз українського турпотоку в Крим за літні місяці - це максимум 60-70 тис. осіб", - зазначив екс-міністр Лієв.

Експерти підкреслюють, що 90% відпочивальників в Криму - громадяни Росії. І тепер це старші люди і сімейні пари.

Джерело: "Новое время"

Яким буде курс долара в Україні найближчим часом: Фінансовий експерт озвучив прогноз

субота, 27 квітень 2024, 6:58

Найближчим часом в Україні курс долара не зростатиме, зокрема до 50 грн і вище. Проте Нацбанк України намагатиметься повільно привести гривню до 40-41 грн за долар, що наразі обумовлено економічними чинниками. А нинішні курсові коливання насправді не п...

На готівкові платежі введено ліміт: Стало відомо, яку суму дозволяють витрачати в ЄС

субота, 27 квітень 2024, 6:45

В ЄС посилюють боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Так, узгоджений у Європарламенті пакет законів передбачає, зокрема, загальноєвропейський ліміт 10 тис. євро на готівкові платежі. Інакше кажучи, у країнах ЄС обмежили готівкові пл...