Різкого підвищення цін у 2017 році не буде, - експерт

Перед Новим роком українцям при здійсненні святкових покупок потрібно бути акуратними і звертати особливу увагу на маркування продукції.

Продукти. Фото: YouTube

Зростання цін на продукти харчування в Україні в наступному році, за прогнозом директора Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенко, трохи перевищить рівень інфляції - на 2-3%. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

«Якщо робити прогноз щодо наступного року, ціни на продукти харчування будуть вище, ніж рівень інфляції, на 2-3%», - сказав він на круглому столі в рамках спеціального проекту «УНІАН-АГРО», додавши, що такий прогноз вірний тільки в тому випадку, якщо не відбудеться різких стрибків курсу долара.

За словами Дорошенко, напередодні Нового року ціни на продукти харчування зростуть приблизно на 10%. Експерт зазначив, що підвищення цін на м'ясо і кондитерські вироби перед святами може досягати 20%. Але компенсувати це збільшення споживачі зможуть за рахунок новорічних акцій, які проводять вітчизняні магазини.

«Зараз вже почався сезон знижок у торговельних мережах - від 20% до 40% на ті продукти харчування, які ми з вами купуємо перед Новим роком. З одного боку, є підвищення на 10-20%, а з іншого боку - є ці акції», - сказав він.

Виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несмєянов, також присутній в ході круглого столу, зазначив, що українцям при здійсненні святкових покупок потрібно бути акуратними і звертати особливу увагу на маркування продукції. Адже нерідкі випадки, коли роздрібні мережі продають прострочені товари і обважують своїх покупців.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...