Росія - більше не партнер: "Маленька" Батьківщина Гроймана нарощує торгівлю з Китаєм

Область поступово збільшує товарообіг із Піднебесною.

Ілюстрація: real-vin.com

За інформацією Головного управління статистики у Вінницькій області, протягом перших 10 місяців 2016- го найбільшим зовнішньоторговельним партнером Вінниччини став Китай: експорт в Піднебесну в грошовому еквіваленті склав 62 мільйони доларів, імпорт - 40 мільйонів доларів, повідомляють Патріоти України.

86% експорту в Китай склали жир і масла тваринного і рослинного походження. Чверть імпорту з Китаю припадає на недорогоцінні метали та вироби з них; 18% на машини, обладнання та механізми; 13% на полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них; 9% на текстиль і вироби з нього; 8% на готові харчові продукти.

Тим часом, Росія серед зовнішньоторговельних партнерів змістилася з колись першого місця на п'яте: після Китаю друга Польща (сумарний імпорт і експорт складає 80 мільйонів доларів), потім йдуть Білорусь (58 мільйонів доларів), Німеччина (54 мільйони доларів), Росія ( 53 мільйони доларів).

Щоб уникнути дефіциту: Фінляндія хоче побудувати завод з виробництва тротилу

неділя, 5 травень 2024, 15:05

Уряд Фінляндії має намір якнайшвидше побудувати на своїй території завод із виробництва тротилу, аби надолужити дефіцит боєприпасів після повномасштабного вторгнення Росії в Україну, та просить допомоги в НАТО. Про це повідомляють Патріоти України з по...

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...