Росія буде розбита всього за кілька років: Одкровення міністра ресурсів про видобуток нафти в країні

Вже через 4 роки в Росії почне знижуватися видобуток традиційних запасів нафти, виросте частка важковидобувної нафти, серйозно погіршиться економіка проектів, - міністр РФ С.Донський.

Видобуток нафти в Росії почне знижуватися через 4 роки. Фото: glavnoe.ua.

Розвіданих запасів нафти, що зберігаються на території російської держави, вистачить для видобутку до 2044 року при збереженні темпів вироблення. Про це стало відомо з недавнього інтерв'ю Сергія Донського, який очолює міністерство природних ресурсів і екології, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Відповідно до заяви міністра в доведених джерелах міститься близько 14 мільярдів тонн нафти. При цьому, враховуючи потенційні нерозвідані запаси, в РФ обсяги нафтових ресурсів можуть досягати 29 мільярдів тонн.

Донський повідомив, що при обліку подібних нерозвіданих запасів і обсягів видобутку (не менше 505 мільйонів тонн) ресурсу вистачить до 2073 року. "За доведеними запасами забезпеченість видобутку складе вже тільки 28 років ... Без нових відкриттів видобуток традиційних запасів почне знижуватися вже з 2020 року. Виросте частка важковидобувної нафти, серйозно погіршиться економіка проектів", - резюмував міністр.

Донський наголосив на важливості геологорозвідки, на яку російський уряд в даний покладає великі надії і активно проводить.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що російським планам по видобутку нафти буде завдано нищівного удару вже протягом декількох років. Слідом за цим почнуть знижуватися обсяги вироблення найважливішого в сучасному світі ресурсу, які спричинять ускладнення для економіки РФ.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...