Росія мріє про аміакопровод в обхід України

Щось згадується широко відомий в літературних колах проект «Нью-Васюки» від Остапа Бендера. А як же Керченський міст? Чи зробили калач в вигляді мосту – і годі?

Іржава цистерна з аміаком. Тольятті. Фото: tolyatti.tiu.ruЯк стало відомо з повідомлення прес-служби підприємства "Тольяттіазот" (ТоАЗ), найбільшого російського виробника аміаку, РФ планує побудувати трубопровід для експорту аміаку, минаючи територію України, інформують Патріоти України.

ТоАЗ планує спроектувати відгалуження від трубопроводу Тольятті-Одеса в Воронезькій області в напрямку порту Тамань в Темрюкському районі Краснодарського краю. Вартість проекту представники компанії не уточнили.

Раніше губернатор Самарської області Микола Меркушкин повідомив журналістам, що тема будівництва цього об'єкта обговорювалася на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, який дав доручення розглянути можливий варіант реалізації цього проекту.

За словами Меркушкина, в цьому і минулому році завод на час припиняв роботу, одною з причин цього називає недомовленість з українською стороною, через що за два роки ціна перекачування збільшилася більш ніж в три рази.

При цьому, через високу вартість нового проекту, компанія поки зосередиться на будівництві перевантажувального комплексу аміаку і карбаміду в порту Тамань з використанням наявної інфраструктури. "Тольяттіазот" - найбільший російський виробник аміаку, мінеральних добрив, метанолу та продуктів його переробки. За даними компанії, завод експортував в 2015 р аміак в 17 країн світу.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...