Росія намагалася продати в Туреччині український танкер

Схема, за якою намагалися забрати у держави танкер" Таманський ", є класичною і показовою - судно було заарештовано в Туреччині з причини фіктивної заборгованості перед фрахтувальником у розмірі більше мільйона доларів.

Вантажний танкер "Таманський". Фото:politkuhnya.info

Російська Федерація намагалася заволодіти українським вантажним танкером "Таманський", який зараз перебуває в Туреччині. Про це заявив на брифінгу голова Держрибагентства Ярема Ковалів, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Колосальними зусиллями з боку керівництва державного підприємства (ДП" Керченський МРП ", яке перереєстровано в Києві, - ред.) та Державного агентства вдалося зупинити продаж в Туреччині арештованого судна вартістю близько одного мільйона доларів.

Схема, за якою намагалися забрати у держави судно" Таманський ", є класичною і показовою. За схожими схемами Україна втратила один з найбільших риболовецьких флотів світу, який дістався у спадок від Радянського Союзу", - підкреслив Ковалів.

За його словами, зараз на фінальній стадії перебуває підготовка позову до Морської арбітражної комісії при Торгово-промисловій палаті України про розрив фрахту і скасування заборгованості.

В даний момент арештоване судно зараз стоїть в турецькому порту, опрацьовуються варіанти його повернення.

"Попередня команда тиждень або два тижні тому спробувала втекти на літаку з Туреччини, але була зупинена і депортована", - зазначив глава Держрибагентства, додавши, що буде здійснена спроба залучення нового екіпажу.

Танкер "Таманський" зафрахтований в компанії CowenManagmant SA (Багамські острови, кінцевий власник - Російська Федерація), був заарештований в Туреччині з причини фіктивної заборгованості перед фрахтувальником у розмірі більше мільйона доларів.

Заборгованість була сформована нібито за ремонтні роботи на цю суму. Хоча, відповідно до підписаних договорів, будь-які ремонтні роботи повинні здійснюватися виключно за рахунок фрахтувальника.

Крім того, починаючи з лютого 2015 фрахтувальник не виплачував Україні коштів за оренду судна. Його борг, за даними Держрибагентсва, сягає $ 600 тис.

Дефіцит робочих рук у недоімперії може збільшитися на сотні тисяч: Таджикистан терміново застеріг своїх громадян від поїздок до РФ

неділя, 28 квітень 2024, 9:32

Міністерство закордонних справ Таджикистану у суботу, 27 квітня, випустило термінову рекомендацію для своїх громадян, закликавши без необхідності не відвідувати Росію. Про це йдеться на сайті відомства."МЗС рекомендує громадянам країни тимчасово утрима...

Тарифи, субсидії та пенсії: Які зміни чекають на українців з 1 травня

неділя, 28 квітень 2024, 8:52

Комунальні тарифи у травні залишатимуться без змін, водночас відбудеться перерахунок субсидій на неопалювальний сезон. Окремі категорії пенсіонерів отримають надбавки в індивідуальному порядку. Для працюючих пенсіонерів виплати за травень будуть більши...