Росіян обкладуть додатковим податком

У грудні 2016 року президент РФ Володимир Путін оголосив в посланні Федеральним зборам про початок обговорення податкової реформи в Росії.

Росіян очікує новий податок. Фото: соцмережі.

У Росії може бути повернутий податок з продажів, пишуть «Ведомости». В уряді, за даними джерел видання, обговорюється можливість ввести такий податок замість податку на рухоме майно компаній, який почне діяти з 2018 року. Скасування податку на рухоме майно, нагадує газета, активно домагаються представники бізнесу. Новину передають Патріоти України.

Як розповіли виданню кілька федеральних чиновників, один з обговорюваних варіантів - дати регіонам право скасувати податок на рухоме майно і ввести торговий збір з обороту. Ставку такого збору співрозмовники «Ведомостей» не назвали.

Мова йде не про податок з продажів, в традиційному вигляді, а про торговельний збір, пояснив один з чиновників: він не включається в ціну товару і не відображається в чеку. У свою чергу експерти, опитані виданням, вважають, що такий збір буде саме податком з продажів, оскільки буде стягуватися не з виручки, а з торгової площі.

Зараз торговий збір стягується тільки в Москві. Ввести цей збір мають право два інших міста федерального підпорядкування - Санкт-Петербург і Севастополь. Можливо, це буде такий же звичайний збір, вважає один з чиновників, але вводити його зможуть усі регіони. Рішення в будь-якому випадку приймати наступному уряду, попереджають співрозмовники «Ведомостей».

У грудні 2016 року президент РФ Володимир Путін оголосив в посланні Федеральним зборам про початок обговорення податкової реформи в Росії. Передбачалося, що всі необхідні документи для такої реформи будуть прийняті в 2017 році, а нововведення набудуть чинності в 2018 році.

В рамках податкової реформи, повідомляли ЗМІ, обговорювалося і повернення податку з продажів. Однак на початку листопада «Ведомости» повідомили, що уряд вирішив призупинити обговорення податкової реформи. Податок з продажів діяв в Росії в 1991-1992 роках і з 1998 по 2004 роки.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...