Російські експерти прогнозують падіння рубля та голод у РФ через зменшення ціни на нафту

Дефіцит бюджету Росії буде збільшуватись, бо він не розрахований на реальну вартість нафти на сьогоднішній день

"Есть в РФ будет нечего", - експерт. Фото: maydan-news.blogspot.com

Як повідомляє видання "Ведомости", посилаючись на джерела у фінансово-економічному блоці російської влади, якщо середня ціна нафти у 2017 році складе $40 за баррель, то дефіцит бюджету Росії значно перевищить прогнозовані у Мінфінансів 3,2%. Про це інформують Патріоти України.

"С такой бюджетной и денежно-кредитной политикой спрос сожмется до отрицательных величин, фонды закончатся. Есть будет нечего", - заявив один із спікерів.

Міністерство економічного розвитку РФ розробило сценарій для бюджету на 2017-2019 роки з урахуванням ціни на нафту $50-55 за баррель. Вони спиралися на прогнози одного з федеральних чиновників.

"Однако если все же брать за основу базовый сценарий, предусматривающий стоимость черного золота на уровне $40 за баррель, то, по словам директора Центра развития Высшей школы экономики (ЦРВШЭ) Натальи Акиндиновой, бюджет не сходится. По оценкам ЦРВШЭ, дефицит сокращается намного медленнее, чем предполагает российский Минфин при замораживании номинальных расходов на уровне 15,78 трлн руб. в год на все три года. Ведомство планирует сокращать дефицит на один процентный пункт ежегодно — с 3,2% ВВП в 2017 году до 1,2% в 2019 году. Однако при такой цене нефти средства в национальных фондах быстро заканчиваются, а дефицит остается большим. Поэтому для балансировки бюджета нужен либо более высокий экономический рост, либо более слабый рубль", - пише видання.

"Когда станет ясно, что бюджет не сходится, никакого укрепления рубля, конечно, не будет: за подобными проблемами с бюджетом следуют ослабление национальной валюты и отток капитала", - вважає експерт.

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...