Російські окупанти підраховують перші збитки кримського сезону через обезводнення

За оцінками окупаційної влади, кримські аграрії в 2018 році зберуть 800 тисяч тонн зернових, що удвічі менше, ніж у минулому році.

Ілюстрація:SuperAgronom.com

Збитки від посухи в Криму оцінили більш ніж в 160 млн рублів (67,5 млн гривень). Про це повідомив підконтрольний Кремлю міністр сільського господарства півострова Андрій Рюмшин, передають Патріоти України з посиланням на Крым.Реалии.

"Чотири райони зони надзвичайної ситуації прогнозують збиток більше 164 млн рублів. Загальна площа постраждалих від посухи посівів склала близько 18 тисяч гектарів", - заявив Рюмшин.

За даними "відомства", такий стан озимих в Криму обумовлено сухою без опадів осінню, що не дозволила в оптимальні агротехнічні терміни провести посів озимих, і теплою, з незначними опадами, зимою.

В "міністерстві" уточнили, що найбільш значної шкоди зазнав Первомайський район. За оцінками окупантів, кримські аграрії в 2018 році зберуть 800 тисяч тонн зернових, що удвічі менше, ніж у минулому році.

Напередодні в Криму оголосили режим надзвичайної ситуації через посуху в Червоногвардійському, Нижньогірському, Первомайському і Радянському районах.

В кінці травня маріонетковий "глава" Криму Сергій Аксьонов повідомив, що збиток, який понесли кримські аграрії від весняної посухи, склав більше одного мільярда рублів.

Як відомо, Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді через Північно-Кримський канал, що з'єднує головне русло Дніпра з островом. Після анексії Криму Росією в 2014 році, поставки води на півострів припинили.

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою? Що кажуть у Кабміні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:43

Низка подій в останні місяці привела до того, що під загрозою опинилися не тільки виплати другої пенсії українцям, але й фінансування пенсій та соціальних виплат в Україні в цілому, передають Патріоти України. І головна причина виникнення такої ситуаці...

Українці переходять на безготівкові операції на рівні з Західною Європою: Що це означає

вівторок, 30 квітень 2024, 15:54

Українці активно користуються безготівковими операціями, виконуючи в середньому 90 транзакцій з платіжними картками та 41 кредитний переказ протягом півроку. Ця тенденція виходить за рамки країн Європи, переважаючи такі країни, як Франція та Німеччина....