Російські податківці зняли всі гроші з рахунків фабрики Roshen у Липецьку

Російські податківці та судові пристави наклали арешт і прийняли інші заборонні заходи щодо виробничого обладнання та банківських рахунків Липецької кондитерської фабрики.

Фабрика "Рошен" у Липецьку. Фото: Цензор.НЕТ.

Басманний суд Москви продовжив арешт майна Липецької кондитерської фабрики Roshen на три місяці. Зокрема, арбітражні суди різних інстанцій скасували рішення, за якими податкові органи не могли здійснювати будь-які дії з майном фабрики Roshen у Липецьку до розгляду справ у судах по суті. Про це повідомили у прес-службі корпорації, передають Патріоти України.

"Швидкість і однаковість прийнятих рішень щодо скасування забезпечувальних заходів (які податкові органи до цього неодноразово і безуспішно намагалися скасувати протягом 3-х років) викликають дуже великі сумніви в неупередженості та незалежності суддів, що прийняли ці судові акти. Вважаємо, що дані судові акти засновані не на законі та прийняті під тиском", – зазначили у повідомленні.

Так, російські податківці та судові пристави наклали арешт і прийняли інші заборонні заходи щодо виробничого обладнання та банківських рахунків Липецької кондитерської фабрики. "Всі гроші, що були на рахунках, призначені для заробітної плати персоналу, який залишився, були зняті в рахунок сплати податків, пені та штрафів, донарахування яких кондитерська корпорація Roshen не визнає і заперечує в арбітражному суді. Тобто фактично ще до прийняття арбітражними судами рішень по суті, податкові органи, користуючись нічим не обґрунтованими судовими актами про скасування забезпечувальних заходів, почали вживати заходів, які можна порівняти тільки з відвертим грабунком", – повідомили на фабриці.

У Roshen запевняють, що продовжуватимуть оскаржувати дії податкової служби РФ у російських і міжнародних інстанціях.

Останні атаки РФ позбавили Україну 10% електрогенерації: Скільки часу піде на відновлення

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:43

Російські удари по енергосистемі України з 20 березня призвели до втрати більше 10% генеруючих потужностей. Відновити генерацію навряд чи вийде до початку наступного опалювального сезону, а найсерйозніші проблеми - з вугільними теплоелектростанціями, п...

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...