Російський експерт про економіку країни: "Титанік" впевнено йде на дно

Сьогоднішня криза в РФ найнебезпечніша, найглибша, сама затяжна і найбільш непередбачувана з точки зору політичних, економічних та соціальних наслідків за останні 25 років.

Через 15-2 роки 80% росіян опиняться у стані хронічної бідності. Ілюстрація:dt.ua

80 відсотків росіян через 1,5 - 2 роки опиняться в стані хронічної бідності. Так вважає російський економіст Владислав Жуковський, про що він розповів в інтерв'ю БИЗНЕС Online, повідомляють Патріоти України.

Експерт поділився своїми вкрай похмурими міркуваннями про те, що нинішня криза в Росії найсерйозніша з часів громадянської війни, а нинішній економічний курс тільки прискорює "загибель "Титаніка". При цьому надій на те, що нафта знову подорожчає і все буде як і раніше, практично немає.

На думку Владислава Жуковського, економіка 2015-го року, це закономірний розвиток з 2011-2012 років, коли і почалися кризові явища в економіці.

Ще в 2011-12 роках, стали зменшуватися продажі товарів тривалого споживання, а також сповільнилося зростання економіки і промислового виробництва, незважаючи на високу ціну на нафту. Це стало зародженням нинішньої системної кризи.

"Титанік" тоне, впевнено йде на дно. Керманичі в рубці замість того, щоб латати дірки, відкачувати воду і намагатися хоч якось перекрити перегородки і задраїти люки, роблять все навпаки, тільки погіршують ситуацію в реальному секторі, в малому бізнесі, з доходами населення", - розповів економіст.

Таким чином, експерт вважає, що в 2015 році трапився остаточний дефолт ресурсно-сировинної моделі зростання російської економіки.

Росія так і не увійшла у західне розуміння капіталізму, а знаходиться в підвішеному стані між рабовласницьким, первіснообщинним і феодальним ладом. Російська економіка провалюється на ще глибше дно.

Сьогоднішня криза в РФ - це криза-матрьошка. З одного боку, це циклічна криза, пов'язана з тим, що вичерпаний потенціал пожвавлення після кризи 2008 - 2009 років. Плюс це криза всієї структури російської економіки, орієнтованої на проїдання нафтодоларів, радянської спадщини.

Плюс це системна криза, тобто криза суспільно-економічна, криза всієї неконкурентоспроможної вертикалі влади, всього суспільного устрою Росії.

Поточний рік точно показав, що це катарсис при повному політичному анабіозі. Сьогоднішня криза найнебезпечніша, найглибша, сама затяжна і найбільш непередбачувана з точки зору політичних, економічних та соціальних наслідків за останні 25 років.

Яким буде курс долара в Україні найближчим часом: Фінансовий експерт озвучив прогноз

субота, 27 квітень 2024, 6:58

Найближчим часом в Україні курс долара не зростатиме, зокрема до 50 грн і вище. Проте Нацбанк України намагатиметься повільно привести гривню до 40-41 грн за долар, що наразі обумовлено економічними чинниками. А нинішні курсові коливання насправді не п...

На готівкові платежі введено ліміт: Стало відомо, яку суму дозволяють витрачати в ЄС

субота, 27 квітень 2024, 6:45

В ЄС посилюють боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Так, узгоджений у Європарламенті пакет законів передбачає, зокрема, загальноєвропейський ліміт 10 тис. євро на готівкові платежі. Інакше кажучи, у країнах ЄС обмежили готівкові пл...