"Россия проиграла конкуренцию в мире, надо сказать честно - мы отстали", - глава російського "Сбербанку"

Герман Греф закликав починати кардинальні перетворення в Росії з глибинної зміни моделі освіти.

Президент "Сбербанку Росії" Герман Греф. Фото:www.kommersant.ru

Російська Федерація програла конкуренцію у світовій економіці, причому її відставання від передових країн загрожує стати більшим, ніж за часів промислової революції. Про це заявив сьогодні президент "Сбербанку" Герман Греф на майданчику "Майбутнє неможливого" Гайдарівського форуму.

На його думку, настав кінець нафтового століття, і єдиний шанс країни - тріада "наука-освіта-бізнес" при корінних змінах всіх державних інститутів, передають Патріоти України з посиланням на Rambler News Service.

"Ми програли конкуренцію, треба чесно сказати. І це технологічне поневолення - ми опинилися в числі країн, які програють, в списку країн-дауншифтерів. Країни і люди, які зуміли адаптуватися вчасно і проінвестувати в це - вони переможці.

Країни, які не встигли адаптуватися до власної економіки, і всю соціальну систему, і всі інститути - вони будуть програвати. Розрив буде більшим, ніж під час минулої індустріальної революції", - сказав Греф.

Щоб виправити ситуацію, він закликав починати з глибинної зміни моделі освіти - від дитсадка до ВНЗ, відмовитися від "старої радянської системи освіти напихання дітей колосальним обсягом інформації" і включитися в технологічну революцію. Перенесення існуючої моделі в i-learning проблеми не вирішує, акцентував він.

"Не вірю в науку, не пов'язану з практикою, в освіту, не пов'язану з практикою, в бізнес, не пов'язаний з наукою і освітою", - упевнений президент Сбербанку.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...