Рубль котиться вниз: У Росії валюта пробила нову позначку

Ситуація з коливанням валюти в майбутньому може призвести до більш масштабних проблем у РФ, яка пов'язана зокрема з необхідністю російських компаній обслуговувати зовнішні борги.

Рубль продовжує падати... Ілюстрація: соцмережі.

У Росії курс долара перевищив 71 руб./$ вперше з 16 березня 2016 року, передають Патріоти України.

Як свідчать дані торгів на Московській біржі, до такої позначки російська валюта обвалилася в середу ввечері, 2 січня. Таким чином курс долара до рубля виріс в порівнянні з рівнем закриття попередніх торгів на 2,35% до 71,45 руб. за долар.

При цьому євро в ході торгів переступив позначку в 81 руб./€.

Як відзначають експерти "Интерфакс", рубль зміцнюється на старті перших торгів року; різке падіння в парі з доларом (пара "долар-рубль" росла в моменті на понад 2 рубля) пояснюють разовою угодою. В умовах "тонкого ринку" спрацювали "стоп-лоси", розташовані вище за відмітку 70 руб., що дозволило долару в моменті піднятися до рівня середини березня 2016 року.

У коментарі фінансовий аналітик Єгор Комов пояснив, що девальвація рубля для Росії дозволяє збільшити кількість рублевої маси, але призведе до подорожчання імпортної продукції, зниження добробуту населення, скорочення купівельного попиту.

"У наступному році очікувати значного удару по економіці РФ у зв'язку з можливою девальвацією рубля не варто, проте ситуація з коливанням валюти в майбутньому може призвести до більш масштабних проблем у РФ, яка пов'язана зокрема з необхідністю російських компаній обслуговувати зовнішні борги, а імпортерів — укладати контракти із зарубіжними партнерами", — пояснив він.

Потужний удар по експорту: Росія втратила близько 600 тисяч барелів через удари України по НПЗ - бізнесмен

понеділок, 18 березень 2024, 21:30

Близько 600 000 барелів щоденних нафтопереробних потужностей Росія втратила внаслідок ударів українських безпілотників, розповів генеральний директор Gunvor Group Ltd. Торбйорн Торнквіст. Про це повідомляє Bloomberg, передають Патріоти України. Він заз...

В Україні підвищать пенсії, але пощастить не всім: Що треба знати

понеділок, 18 березень 2024, 19:30

Окрім того, що в Україні зростуть пенсії за вислугу років, наприкінці березня підвищення розміру виплат слід очікувати ще деяким групам українців, передають Патріоти України. В Суспільному повідомляють, що пенсії в Україні перерахували через підвищення...