Санкції в дії: Світовий банк заявив, що ВВП України демонструє зростання, російський - падає

Експерти зафіксували падіння приватних інвестицій і споживання в РФ.

Україна у 2016 році повернулася до позитивної динаміки - зростання ВВП в першому кварталі зафіксовано на рівні в 0,1%. Про це йдеться в новій доповіді Світового банку, присвяченій глобальним економічним перспективам, повідомляють Патріоти України.

Пік рецесії в країні пройдено, вважають аналітики. Західні області України, безпосередньо не задіяні в конфлікті на Донбасі, потроху оговтуються від фінансової кризи, відзначають автори доповіді.

У свою чергу Світовий банк прогнозує зниження ВВП Росії в 2016 році на 1,2% на тлі падіння обсягів приватних інвестицій і споживання.

"Російська економіка намагається адаптуватися до низького рівня цін на нафту, торгового ембарго і геополітичних викликів", - зазначають автори доповіді.

За даними експертів СБ, темпи зниження обсягів економічної активності в 2016 році на Росії дещо уповільнилися, що може свідчити про те, що в ряді секторів "дно" пройдено.

"У 2017 році очікується повернення до помірного зростання", - прогнозує фахівці СБ, заявляючи, що для ВВП він складе 1,4%, а роком пізніше - 1,8%. Що стосується єврозони, то економічна ситуація в ній буде залишатися стабільною. З 2016 та 2017 років роках зростання ВВП буде утримуватися на позначці в 1,6%, в 2018 незначно скоротиться - до 1,5%.

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.