"Санкції відміняти не будемо, але...": Франція послала зрадницький сигнал Росії

Французький міністр економіки був би не проти допомогти росіянам із імпортозаміщенням.
Бруно Ле Мер. Фото: Рейтерс.

Франція знайшла лазівку для Росії, яка допоможе, незважаючи на санкції, налагодити економічне співробітництво між державами. Про це заявив міністр економіки і фінансів Франції Бруно Ле Мер, передають Патріоти України із посиланням на "Ведомости".

Таким чином Ле Мер сподівається на часткове скасування російського продембарго. "Ми на 100 відсотків дотримуємося рішень, прийнятих на європейському рівні. Франція - одна з ключових країн ЄС, і ми навіть під питання це рішення не ставимо. Ніяких можливостей обійти цей політичний механізм немає. Але в рамках цього механізму є простір для маневру, який ми і хочемо використовувати для економічного співробітництва", - заявив він.

Ле Мер також прокоментував російську політику імпортозаміщення. "Імпортозаміщення може бути відповіддю на санкції, але, особисто мені здається, для довгострокового вирішення проблеми необхідно сільськогосподарську сферу якісно покращувати. Робота з Францією може бути хорошим варіантом для цього", - порадив міністр.

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...