"Саван" для Путіна: Російський біржовий аналітик вважає, що похорон валюти РФ відбудеться приблизно одночасно з виборами президента

Звісно, Кремль робитиме все можливе, щоб більш-менш утримати курс до березневих виборів. Однак тим жорсткішою буде гіперінфляція.

Степан Демура. Фото: БИЗНЕС Online.

Обвал рубля в Росії буде колосальним, зазначив відомий біржовий аналітик під час проведення свого семінару в Москві. Імовірність падіння рубля і подальшої деномінації настільки висока, що Степан Демура рекомендує якомога швидше скидати рублі і виходити в долар, який на його думку перейде в фазу тривалого зростання вже в кінці листопада - на початку грудня, передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

В цілому Демура дає російському рублю ще місяців п'ять від сили, до його повної капітуляції, яка закінчиться зростанням до 300 рублів за долар. Далі 500 і деномінація, але це вже в середині 2018 року.

Аналізуючи ситуацію на фінансовому ринку, експерт зазначив, що в даний момент рубль почувається підозріло добре. При цьому, за словами Степана Демури, багато вітчизняних аналітиків раптом помітили, що зв'язку між рублем і нафтою немає.
«Що стосується рубля, то поки індекс російських облігацій ніяких серйозних сигналів до розвороту курсу не дає. Але, на мою думку, це оманлива ситуація. Вся справа в індексі S & P 500 і деяких азіатських індексах, аналіз яких показує, що нас чекає невелика позитивна корекція долара на 10% до грудня-січня, а після того, так всі ми будемо шоковані осіданням рубля, відбудеться вражаюче, фантастичне зростання долара!» - запевняє експерт.

«Якщо ви щось плануєте на найближчий час з фінансової точки зору, у вас ще є 5-6 місяців, щоб визначитися, де і в якій валюті зберігати свої гроші. Моя думка - це золото і долари, які слід зберігати в скляній банці, закопаній біля будинку. Все тому, що наша банківська система мертва. А одна з найбільш очевидних ознак цього: зі Сбербанку - самого «успішного, стійкого і високотехнологічного» банку країни почався відтік вже не фізичних, а юридичних осіб, які за офіційною інформацією за 2 останніх місяці вивели з рахунків близько 370 мільярдів рублів».

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...