Секрет путінських амбіцій: Скільки платить Росія за війну в Сирії та на Донбасі, - економіст

Сума значна, але не настільки, щоб обвалити остаточно російську економіку і знищити путінський режим.

Ілюстрація: izvestia.kiev.ua

На війну в Сирії та на Донбасі Росія витрачає 1,5% бюджету країни. Ця цифра не здатна обвалити російську економіку. Про це заявив економіст Сергій Алексашенко в інтерв’ю РБК-Україна, повідомляють Патріоти України.

"Війна на Донбасі та в Сирії коштує Росії, обидві кампанії разом, від сили 3-4 млрд доларів на рік. Російський бюджет - 250 млрд доларів на рік. Втрата для Росії 1,5% свого бюджету несуттєва. Тобто, ні війна на Донбасі, ні в Сирії, ні витрати на Крим не зруйнують російську економіку і не похитнуть путінський режим", - переконаний він.

Нагадаємо, колишній радник російського президента Андрій Ілларіонов заявив, що за три з половиною роки воєнних дій Росією було витрачено близько 150 млрд доларів.

У свою чергу, науковий співробітник Інституту економіки перехідного періоду ім. Є. Т. Гайдара Сергій Жаворонко вважає, що близько 25% бюджету Росії йде на військові витрати тільки із прихованих статей, а із врахуванням всіх витрат у РФ витрачають близько третини всіх грошей на силовий блок.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...