Сепаратисти у розбитого корита: шахти Донбасу "не доживуть" до кінця року

Бойовики зізналися: вугільна промисловість трималася лише на дотаціях з держбюджету України, а тепер обладнання шахт майже повністю негідне

Шахти Донбасу припинять роботу до кінця 2016 року. Фото з сайту 062.ua

До кінця 2016 року на Донбасі припинять роботу останні шахти. Про це заявила сама "влада" так званої "ДНР", повідомляють Патріоти України з посиланням на censor.net та "Острів".

"Директор" "ДНР"-івського "вугільного департаменту міністерства вугілля та економіки" Микола Ковалєв розповів про жахливий стан обладнання в шахтах, виступаючи у програмі "Место встречи" на сепаратистському каналі "Оплот". За його словами, великі дотації на вугільну промисловість Донбас отримував від держбюджету України, а тепер у так званій "республіці" просто "добивають" обладнання.

"Я приведу такие цифры, довоенные. Новое горношахтное оборудование одного мощного очистного забоя стоило тогда для государства порядка 200 миллионов гривен. Понятно, что у нас сегодня нет таких возможностей материальных, и, конечно, ресурс у шахт не такой, чтоб размахи такие устраивать. Работаем на всем бывшем в употреблении”, – сказав Ковалєв.

Треба додати, що очікуваної допомоги від РФ "республіки" навряд дочекаються. Промисловість, яка сьогодні є у тих регіонах, не рентабельна, і вкладати у неї гроші - невигідно навіть для Росії. "Розовые мечты" сепаратистів о "русском мире" розбиваються об реальність. Їх "надії" стають гангреною, що руйнує все навколо себе, в першу чергу - самих же сепаратистів.

В такому контексті для укрдержбюджету з'являється небезпека: коли бойовики "ДНР" розграбують все, що у них залишилось, після цього їх єдиним виходом буде проситись назад в Україну. В цьому випадку нам доведеться ремонтувати їх шахти, міста, заводи за свій кошт (логічно було б ці гроші брати саме з кишень сепаратистів з усіх регіонів України). Важко уявити, у яку суму обійдеться Україні "повернення цього блудливого сина".

Ніж у спину росіянам: Туреччина готує багатомільярдну угоду з компанією зі США

неділя, 28 квітень 2024, 19:05

Туреччина веде переговори з американською енергетичною компанією ExxonMobil для укладення багатомільярдної угоди з купівлі скрапленого природного газу. Анкара прагне обмежити свою залежність від російських енергоносіїв, зазначають Патріоти України. Мін...

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...