Шалені гроші: Стало відомо, скільки Кремль витратив на війну в Сирії

Втручання Росії на даний момент вже обійшлося Кремлю близько у $ 498 млн., а за деякими оцінками - в цілих $ 664 млн.

Російські військові у Сирії. Фото: korrespondent.net.

Участь в сирійській війні за найскромнішими підрахунками обійшлася Кремлю в суму не менше півмільярда доларів. Про це пише в статті для International Business Times журналістка Лідія Томків, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"І Росія, і США витрачали мільйони доларів на день на операції в Сирії. Росія почала свої авіаудари по Сирії 30 вересня 2015 року та її 137-денна участь в конфлікті обходилася за приблизними оцінками в $ 3-4 мільйони в день, згідно з дослідженнями британського військового видання IHS Jane's, яке відзначило, що суми можуть бути навіть більше, оскільки в них не включена вартість крилатих ракет", - йдеться в публікації.

Як зазначає Лідія Томків, якщо підраховувати по мінімуму, тобто близько $ 3 мільйонів в день, втручання Росії на даний момент вже обійшлося Кремлю близько у $ 498 млн, а за деякими оцінками - в цілих $ 664 мільйони. "США витрачали близько $ 11.5 мільйонів в день в своїй боротьбі з "Ісламською державою" з моменту початку операції в серпні 2014 року. Незважаючи на більш низькі витрати Росії, Кремлю вдалося змінити динаміку конфлікту, просуваючи свого давнього союзника Башара Асада", - пише журналістка.

"Виведення російських військ відбулося після рішення уряду скоротити військовий бюджет на 5% в 2016 році. Істотне скорочення все ще потребує схвалення Путіна, який зробив відновлення військової потужності Росії одним зі своїх пріоритетів. Російська економіка скоротилася на 3,7% в 2015 році і за оцінками впаде ще на відсоток в 2016", - йдеться в статті.

Процес запущено: Кредитори України втрачають терпіння і хочуть добитися виплат відсотків за боргом, - WSJ

неділя, 5 травень 2024, 9:56

Компанії BlackRock та Pimco сформували комітет та найняли юристів для ведення переговорів з Україною. Вони прагнуть отримати до 500 млн доларів річних у вигляді відсоткових платежів. Про це пише видання "Обозреватель" з посиланням на The Wall Street Jo...

В Україні будуть призначати пенсію за новими правилами: Що змінили в законі

неділя, 5 травень 2024, 9:14

В Україні ухвалили новий закон, який дозволить зараховувати при розрахунку пенсії стаж, набутий в інших країнах. Зокрема, враховуватиметься страховий стаж, набутий в інших країнах, навіть якщо з цією країною не укладено угоду щодо пенсійного забезпечен...