Ще п'ять нових підприємств у 2017 отримали дозвіл на експорт харчової продукції до ЄС - Мінагрополітики

Україна має великий експортний потенціал, а українська продукція варта того, щоб продаватися на полицях Європейського Союзу, зазначив міністр Тарас Кутовий.

Ілюстрація:http://pigua.info/

Міністр Аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий розповів, що від початку 2017 року ще п’ять нових підприємств, виробництво яких спрямоване на харчовій продукції, отримали право вивозити з України в Євросоюз свою продукцію – м'ясо, мед та молоко. Про це повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України, передають Патріоти України.

"У 2017 році ще 5 нових українських підприємств, які займаються виробництвом харчової продукції, отримали право експорту до ЄС. Зокрема, на європейський ринок постачатимуть свої товари: 1 підприємство з виробництва молочної продукції, 1 підприємство з виробництва готової продукції з м’яса птиці, 3 підприємства з виробництва меду.

Україна має великий експортний потенціал, а українська продукція варта того, щоб продаватися на полицях Європейського Союзу. І ми, зі свого боку, робимо все можливе для відкриття нових ринків збуту", - прокоментував міністр.

Крім того, у відомстві також зазначили, що наразі вирішується питання про розширення експорту з багатьма іншими іноземними країнами. Зокрема, до КНР планують розпочати постачання української молочної продукції, птиці та яловичини. В Канаду, Сербію, Японію, США, Корею та Сінгапур мають намір експортувати м'ясо птиці, а з Європейським Союзом незабаром розширять перелік ввозу деяких кормів та харчової продукції.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...