Щоб росіянам було безпечніше: "Украерорух" пояснив, чому відкрив небо для літаків РФ

Відхилення російських повітряних суден від маршруту із входженням в повітряний простір України відбувалося через несприятливі погодні умови.

Ілюстрація:korupciya.com

Здійснення польотів російських повітряних суден над Волинською та Закарпатською областями в останні кілька днів відбувалося в рамках одноразового дозволу на вхід у повітряний простір України через несприятливі погодні умови на маршруті, які могли привести до аварійної ситуації. Про це повідомило Державне підприємство обслуговування повітряного руху України, передають Патріоти України з посиланням на Економічну правду.

В "Украерорусі" пояснили, що рішенням Ради безпеки польотів Державіаслужби (протокол засідання, затверджений 9 грудня 2015 року) можливе надання одноразових дозволів на вхід в повітряний простір країни в разі крайньої необхідності всім повітряним судам, включаючи ті, які зареєстровані в РФ.

Держпідприємство уточнило, що такий дозвіл, зокрема, було надано рейсам "Аерофлоту" AFL2123 Іракліон-Москва і AFL2409 Рим-Mосква 27 липня, AFL2125 Салоніки-Москва 31 липня і авіакомпанії "Сибір" SBI950 Варна-Moscow 28 липня, які зафіксував онлайн-радар.

"У всіх перерахованих вами випадках, відхилення від маршруту відбувалося через несприятливі погодні умови", - йдеться у відповіді на запит агентства.

"Украерорух" відзначає, що іншими причинами для надання одноразових дозволів на вхід в повітряний простір України для будь-яких повітряних суден можуть послужити: аварійна ситуація з повітряним судном; загрози життю осіб на борту повітряного судна; обхід небезпечних явищ погоди; перевантаження секторів обслуговування повітряного руху суміжних країн, а також інші ситуації.

У прес-службі "Украероруху" підкреслили, що польоти повітряних суден авіакомпаній РФ в повітряному просторі України заборонені відповідно до рішення, зафіксованого в протоколі від 25 листопада 2015 року №131.

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.