Щоб заощадити бюджетні кошти: ПриватБанк дозволить владі моніторити доходи своїх клієнтів

Міністр фінансів Олександр Данилюк пояснив, що зараз бюджет щорічно втрачає мільярди гривень через відсутність системи моніторингу використання коштів для виплат пільг, соціальних допомог, субвенцій на надання пільг і субсидій.

ПриватБанк. Фото: РБК.

ПриватБанк візьме участь в створенні єдиної системи верифікації бюджетних виплат, повідомляється в прес-релізі фінустанови. Новину передають Патріоти України.

Згідно з повідомленням, у четвер Міністерство фінансів України і ПриватБанк підписали меморандум про співпрацю, який дозволить використовувати напрацювання і технології банку в IT-галузі для створення в країні єдиної системи верифікації бюджетних виплат.
Як повідомляється, в ході підписання меморандуму міністр фінансів Олександр Данилюк сказав, що в даний час бюджет щорічно втрачає мільярди гривень через відсутність системи моніторингу використання коштів для виплат пільг, соціальних допомог, субвенцій на надання пільг і субсидій, що обумовлено неузгодженістю існуючих баз даних різних державних органів.
«Наша головна мета - підвищити ефективність системи верифікації бюджетних виплат, що значно заощадить бюджетні кошти. Тому співпраця з ПриватБанком в цьому напрямку для всієї країни є важливою і необхідною», - цитує прес-служба ПриватБанку Данилюка. Згідно з повідомленням, при розробці Мінфіном єдиної системи верифікації бюджетних виплат будуть використовуватися не тільки вже готові напрацювання ПриватБанку, але і залучатися кваліфіковані фахівці банку для створення нових розробок.

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...