Шлагбаум окупанта: Стало відомо, яку шкоду Керченський міст приніс українській економіці (відео)

Внаслідок будівництва Росією Кримського моста на окупований півострів Маріупольський порт втратив багато ринків збуту.

Керченський міст. Ілюстрація:Укрінформ

Про це заявив начальник комерційної служби Маріупольського морського торгового порту Ігор Барський в коментарі Крим. Реалії, зазначають Патріоти України.

Зокрема, сталеві плити тепер постачають тільки в Європу і Північну Африку, а раніше вони доставлялися по всьому світу.

"Південно-східна Азія, В'єтнам, Південна Корея, Малайзія, це американський напрям - США, Гондурас, Мексика, всі ці напрямки практично зникли, бо перевозилися на великих суднах типу Panamax. Дещо залишилося, але те, що пішло, вже ніколи не повернеться", - сказав Барський.

Океанічні судна класу Panamax не пройдуть під Кримським мостом. Згідно з правилами Мінтрансу РФ, кораблі повинні бути не довші 160 м і не вище 33 м.

Тепер замість одного судна класу Panamax власнику вантажу доводиться фрахтувати декілька менших, що підвищує вартість перевезення.

"Це дорожче для клієнта. Це впливає на привабливість порту і на прибутковість країни. За суднозахід держава стягує збори, чим більший корабель, тим більший збір", - зазначив начальник комерційної служби Маріупольського порту.

А як же "Вєлічіє"? - За рівнем життя Росія вже через три роки впаде нижче не лише Казахстану але і Туркменістану – МВФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:15

Російські заробітчани в середньоазійських республіках - перспектива кошмар котрої скрепоносці уявити поки не можуть. Найближчими роками Росія продовжить втрачати позиції в рейтингу країн світу за рівнем життя, прогнозує Міжнародний валютний фонд. Як пи...

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...