Шокуючі тарифи на газ: Нацкомісія попередила про піднятття тарифів уже з 1-го квітня

Відповідно до закону про ринок газу, рішення про підвищення "соціальної" ціни газу для населення, а також ціни для підприємств теплокомуненерго повинен прийняти Кабінет міністрів.

Ілюстрація:www.unian.ua

Тариф на газ для населення з 1 квітня 2016 року швидше за все виросте на 53%. Услід за цим, тарифи на центральне опалення для населення можуть зрости в середньому на 80%. Голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг України (НКРЕКУ), Дмитро Вовк прогнозує збільшення "соціального" тарифу на газ для населення на 53% (на 1,9 тис. грн) - до 5,5 тис. грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ) з 1 квітня 2016 року. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

"Згідно з підписаним торік меморандумом з МВФ, потрібно переглянути ціну з 1 квітня, досягти 75% -го імпортного паритету для населення і теплокомуненерго ... Думаю, що з 1 квітня верхня ціна (7,188 тис. грн за 1 тис. куб. м газу . - ред.) незначно впаде відсотків до 10, а нижня ("соціальна") виросте до 5,5 тис. грн за 1 куб м (з ПДВ)", - розповів він журналістам в кулуарах Міжнародного форуму Адама Сміта, що проходить в Києві у вівторок.

При цьому глава НКРЕКУ зазначив, що, відповідно до закону про ринок газу, рішення про підвищення "соціальної" ціни газу для населення, а також ціни для підприємств теплокомуненерго повинен прийняти Кабінет міністрів.

Тим часом, додав він, відповідно до чинної процедури, уряд вже спізнюється із затвердженням нових цін для ТКЕ з метою їх введення в дію з 1 квітня.

"Тому ми будемо пропонувати, щоб рішення приймалося, але нові ціни на газ для ТКЕ починали діяти з наступного опалювального сезону", - сказав Вовк.

За оцінкою глава НКРЕКУ, після підвищення вартості газу для ТКЕ тарифи на центральне опалення для населення можуть зрости в середньому на 80%.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...