Скасують гарантовані виплати? Що буде з вкладниками збанкрутілих українських банків

Новий законопроект - вимога Міжнародного валютного фонду по роботі з ризиковими банками.

Гроші. Фото: соцмережі

У недалекому майбутньому деякі вкладники українських банків можуть залишитися без гарантованих виплат у разі банкрутства фінустанови. Про це повідомляє UBR, передають Патріоти України.

Заступник директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Андрій Оленчик заявив, що чиновники розробляють законопроект, яким повертається інститут тимчасової участі банків у ФГВФО, який діяв в Україні до 2012 року. "Банк може бути переведений з постійних у тимчасові учасники, якщо некоректно поводиться на ринку", - пояснив він.

Як тільки банк змінить статус на "тимчасовий", його вкладники не зможуть претендувати на виплату компенсацій у ФГВФО в разі введення у ньому тимчасової адміністрації. Це буде стосуватися виключно тих клієнтів банку, які підписали договори на відкриття рахунку після зміни статусу фінустанови.

Оленчик уточнив, що новий законопроект - вимога Міжнародного валютного фонду по роботі з ризиковими банками. За його словами, у період 2014-2016 років ФГВФО було виплачено 81 млрд грн компенсацій 1,5 млн українських вкладників. "Для порівняння: за 11 років роботи ФГВФО до 2012 року було виплачено 4 млрд гривень", - наголосив чиновник.

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...