Скасування блокади Криму: Суд прийняв перше рішення за постановою Кабміну

Постанова Кабміну про заборону постачання українських товарів у Крим діє поки що далі на період розгляду позову про скасування цього документу.

Блокада Криму. Ілюстрація:intvua.com

Окружний адміністративний суд Києва відмовився призупинити дію постанови Кабінету міністрів України № 1035 про заборону поставок українських товарів з материка до Криму і назад на період розгляду позову про скасування цього документа. Подібне рішення було прийнято 3 лютого, повідомляють Патріоти України з посиланням на Крым.Реалии.

Таким чином, суд відхилив клопотання позивача - представника громадської організації "Правозахисна група 20 лютого" Дмитра Незвиського. Необхідність такого рішення він мотивував тим, що дія оскаржуваної в суді постанови № 1035 порушує права громадян України, "які неможливо буде відновити, поки діє цей документ".

Наголошується, що на судовому засіданні також були присутні правозахисники та кримчани, які постраждали від дії постанови Кабміну № 1035.

Представник Міністерства юстиції України Сергій Роздобудько висловився проти призупинення дії документа і позовних вимог в цілому. Однак письмових заперечень суду не представив. За його словами, у відомстві не встигли підготувати їх, оскільки повідомлення про відкриття провадження у справі отримали не в строки, передбачені законом.

Таким чином, у зв'язку з цим, суд не зміг розглянути справу і переніс засідання на 10 лютого.

У Кремля проблеми: Експерт із міжнародної економіки дав прогноз, коли у Росії закінчаться гроші на війну

вівторок, 7 травень 2024, 14:49

Держава-агресор Росія вихваляється, що санкції нібито не впливають на економіку, однак вже використала близько половини коштів з Фонду національного добробуту, зокрема і для ведення війни. Втім гроші і в ньому можуть закінчитися вже у 2025 році, переда...

Дефолт України можливий? Гетманцев розповів про найімовірніший сценарій, до якого вже готуються

вівторок, 7 травень 2024, 11:22

Власники євробондів України хочуть, аби Україна поновила обслуговування відповідних зобов’язань із наступного року (мова про суму до 0,5 млрд.дол. процентних платежів щорічно), передають Патріоти України. На фоні цього деякі ЗМІ почали ширити інформаці...