Схеми трохи поперекривали: Прибутки "Укргазвидобування" суттєво виросли - НАБУ

Менш ніж за півроку після припинення "газової схеми" прибутки компанії майже в п'ять разів перевищили її доходи за три роки спільної діяльності із структурами, підконтрольними нардепу Олександру Оніщенку.

Ілюстрація:ТСН

Прибуток "Укргазвидобування" менш ніж за півроку з моменту припинення "газової схеми" перевищив 162,3 млн грн, що в п'ять разів більше, ніж майже за три роки спільної діяльності держкомпанії зі структурами, підконтрольними народному депутату Олександру Оніщенку. Про це повідомили в прес-службі Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), зазначають Патріоти України.

"Кошти на рахунку державного підприємства почали активно надходити після прийняття судом рішень про розірвання цієї угоди між державною компанією і підприємствами, підконтрольними Оніщенку: ТОВ "Надра Геоцентр", ТОВ "Фірма "ХАС" і ТОВ "Природні ресурси +". Майже трирічна співпраця цих структур з "Укргазвидобуванням" забезпечила останньому всього 25 158 тис. грн прибутку", - повідомили в НАБУ.

Як повідомлялося раніше, 15 червня Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявили про викриття організованого злочинного угруповання, яке завдало збитків державі в розмірі 3 млрд грн. Слідство вважає, що організатором корупційної схеми є народний депутат Олександр Оніщенко.

5 липня парламент зняв з нього недоторканність і дав згоду на затримання і арешт. За інформацією Генпрокуратури, Оніщенко покинув Україну 2 липня. 29 липня НАБУ викликало Оніщенка на допит. У той же день він заявив, що знаходиться в Лондоні і готовий відстоювати свою правоту в британському суді.

5 серпня Онищенко та його адвокати повторно не з'явилися на допит. Після цього в НАБУ повідомили, що мають право клопотати перед судом щодо примусового приводу і оголошення нардепа в розшук.

Солом'янський районний суд Києва задовольнив клопотання антикорупційної прокуратури про обрання для Оніщенка запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Прокуратура Великобританії заявила, що Київ може звернутися із запитом на екстрадицію Оніщенка, незважаючи на те, що угода на проведення такої процедури між країнами не укладалася. Постановою детективів від 17 жовтня Оніщенко оголошений в міжнародний розшук.

Притиснути агресора: Bloomberg з'ясував, що увійде до нового пакета санкцій ЄС проти РФ

вівторок, 7 травень 2024, 17:37

Єврокомісія розробляє 14-й пакет санкцій проти Росії – до нього можуть увійти обмеження щодо російського аналога SWIFT, пропагандистських ЗМІ, СПГ, рідкоземельних металів та транспортних компаній. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на знайомі з с...

У Кремля проблеми: Експерт із міжнародної економіки дав прогноз, коли у Росії закінчаться гроші на війну

вівторок, 7 травень 2024, 14:49

Держава-агресор Росія вихваляється, що санкції нібито не впливають на економіку, однак вже використала близько половини коштів з Фонду національного добробуту, зокрема і для ведення війни. Втім гроші і в ньому можуть закінчитися вже у 2025 році, переда...