Скільки Україна втрачає через корупцію на митниці: Приголомшливі цифри

Журналісти провели серйозне розслідування та з'ясували, що державна казна втрачає через корупцію на митниці понад €4 млрд.

Україна щороку втрачає через корупцію на митниці понад €4 млрд. Про це йдеться в розслідуванні видання Süddeutsche Zeitung. "Це більше однієї десятої всієї дохідної частини бюджету і в 2 рази більше тієї суми, яку Україна 2018 року хоче отримати від Міжнародного валютного фонду, Євросоюзу та Світового банку", - йдеться в розслідуванні, повідомляють Патріоти України.

Журналісти проаналізували документи, митні та транспортні накладні. На основі цього описали махінації, до яких вдаються на митницях, щоб уникнути обов'язкових платежів. Зокрема, змінюють маркування під час реєстрації товару. Наприклад, парасольки перетворюються в щітки або дзеркала - і лише на одній партії вантажу держава втрачає тисячі євро. Видання зазначає, що в махінаціях на митниці беруть участь співробітники поліції, прокуратури та СБУ. Для нелегальних угод утворюються нові фірми, які контролюють люди з оточення співробітників митниці, прокуратури та поліції.

Опублікував: Тетяна Ісічук

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...