Скрепами по скрепах: Житель Ленінградської області подав до суду на Держдуму і мінфін РФ через високу інфляцію

​Громадянин РФ заявив, що через "надпланову інфляцію" не зміг зібрати гроші на покупку зварювального апарату і компресора для фарбування.

Мешканець Ленінградської області Роман Пак подав позов до Державної думи, міністерства фінансів та управління федерального казначейства по Ленінградській області через "надпланову інфляцію", повідомляють Патріоти України з посиланням на 47news.ru.

Пак вважає, що ці три відомства не виконали закон РФ №349-ФЗ "Про федеральний бюджет на 2014 рік і на плановий період 2015 і 2016 років". У цьому документі інфляція закріплена на рівні 5%, фактично ж, за розрахунками постраждалого, її зростання перевищило 70%.

Позивач повідомив, що в липні 2014 року запланував зібрати 32 тис. руб., щоб в 2016 році купити зварювальний апарат та компресор для фарбування і покрівельних робіт. Ця сума враховувала максимально можливе за законом подорожчання. У березні 2016 року пан Пак дізнався, що вартість планованої до покупки техніки склала не 32 тис., А 56,2 тис. руб.

"Фактично зобов'язання держави перед ним не виконані, придбати товари він не може. Збиток у вигляді упущеної вигоди склав більше 23 тис. рублів. Цю суму обурений громадянин і має намір стягнути з відповідачів у судовому порядку", - цитує видання адвоката заявника.

За даними Держстату РФ, інфляція в Росії в січні стала максимальною за останні 16 років, досягнувши 3,9% проти 0,6% роком раніше. Середня вартість мінімального набору продуктів в РФ виросла на 8,3%.

Вартість газу для побутових споживачів в Україні: Озвучено тарифи на наступні 12 місяців

четвер, 2 травень 2024, 9:59

Усі 12 постачальників, що наразі присутні на ринку, оприлюднили свої річні тарифи на газ для побутових споживачів. Йдеться про ціни на природній газ, що будуть діяти до квітня 2025 року, передають Патріоти України. Зазначається, що як і два попередні с...

Ситуація критична? Половина енергетичної системи України пошкоджена, - Кулеба

четвер, 2 травень 2024, 9:50

Половина енергетичної системи України пошкоджена, про це заявив очільник МЗС Кулеба в інтерв'ю американському виданню Foreign Policy, передають Патріоти України.