Скрепи не втримались: Окупанти в Криму зганьбилися з будівництвом енергомоста

Олександр Новак визнав, що роботи з будівництва двох теплоелектростанцій (ТЕС) на півострові йдуть «з невеликим запізненням».

Олександр Новак. Фото: ria.ru.

Міністр енергетики Росії Олександр Новак констатував відставання від термінів будівництва енергомоста в анексованому Криму. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Новий регіон.

Він зазначив, що роботи з будівництва двох теплоелектростанцій (ТЕС) на півострові йдуть «з невеликим запізненням». «Ми сьогодні відзначили невелике відставання, говорили, щоб наші колеги, які займаються цим питанням, забезпечили ліквідацію відставання до 1 червня цього року», - сказав він. Крім того, міністр запевнив, що девальвація рубля з 30 до 75 за долар нібито не вплине на вартість будівництва енергомоста в Крим.

«Що стосується необхідних коштів для будівництва, вони були передбачені федеральною цільовою програмою з розвитку Криму - це 47 млрд рублів протягом декількох років. Ця сума не змінюється, незважаючи на те, що відбулася девальвація, і частина устаткування імпортна все одно використовується, хоча це в основному російські підрядники і російське обладнання, будівельні та монтажні роботи. Проте, ми вкладаємося в початкові задані параметри по фінансуванню», - сказав Новак.

Нагадаємо, в Криму з 22 листопада 2015 року діє режим НС у зв'язку з припиненням енергопостачання з материкової частини України. Електроенергія в Крим не подається, так як закінчилася дія контракту на поставку електрики на півострів. Зараз Крим забезпечується за рахунок власної генерації і енергомоста з Кубані, який не витримує навантажень, а тому відбуваються часті аварії. Загальна вартість будівництва «енергомоста» становить 47,3 млрд руб. Остаточна реалізація проекту передбачена до 25 грудня 2020 року.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...