Скрепи приповзли: РФ готова обговорити з Україною купівлю ліцензії випуску АН-140

Самарський завод "Авіакор" майже зупинився, бо повністю залежний від постачання українських комплектуючих.

Росія хоче придбати в України ліцензію на випуск АН-140. Ілюстрація:www.wing.com.ua

Росія готова вести переговори з Україною про придбання ліцензії на випуск літака Ан-140. Про це заявив міністр промисловості і торгівлі Росії Денис Мантуров, передають Патріоти України з посиланням на Коммерсантъ.

Раніше зазначена модель повітряного судна вироблялася в Росії у невеликій кількості. Однак, за словами Мантурова, основною перешкодою розвитку виробництва стала залежність від українського розробника і виробника "Антонов".

У середині 2015 року самарський завод "Авіакор" призупинив збірку літаків Ан-140 через те, що 34 заводи-постачальники, розташовані в Україні, припинили постачати необхідні комплектуючі. Замінити їх на аналоги російського виробництва найближчим часом не представляється можливим, оскільки головне конструкторське бюро знаходиться в Україні. Тому остання партія літаків російської збірки була проведена зі старих запасів деталей, наявних на заводі.

У зв'язку з цим глава російського Мінпромторгу заявив про готовність обговорювати з українською компанією варіант купівлі ліцензії з подальшою повною локалізацією виробництва на території Росії.

Українцям у травні перерахували пенсії - для отримання надбавки потрібно виконати дві умови

понеділок, 6 травень 2024, 16:24

В Україні з 1 травня 2024 року змінилися розміри пенсій для тих, хто виконав дві умови: досяг певного віку та отримував не більше 10 340 грн. Такі пенсіонери тепер можуть отримувати прибавки в розмірі від 300 до 570 грн на місяць, передають Патріоти Ук...

Завищені платіжки за світло: Українцям пояснили, чому в квитанціях можуть з’являтися "фантастичні" показники

понеділок, 6 травень 2024, 14:44

Українці часто дивуються цифрам, які з'являються в платіжках за електрику: начебто користувалися електроприладами як завжди, а платити вимагають набагато більше. Енергетики зазвичай все пояснюють неуважністю споживачів, які приймають "пропоновану плату...