"Сльози Ахметова": Київ відвоював у нечистоплотного монополіста 143 млн, котрі той "малював" з "повітря"

Новий механізм нарахування відбувається на підставі середньозваженого споживання в будинках з лічильниками

Ілюстрація:www.outdoor.org.uaЗа два місяці опалювального сезону завдяки новому механізму нарахування за послугу опалення, кияни, які живуть в будинках без теплолічильників, заощадили 143,7 млн грн. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантєлєєв, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу адміністрації.

Зокрема, зазначається, що для жителів цих багатоповерхівок з листопада поточного року і на весь опалювальний сезон вартість опалення максимально наближена до нарахувань в будинках, де теплолічильники працюють. У КМДА нагадали, що мова йде про механізм нарахування, запропонований столичною владою, і який був підтриманий урядом і затверджений відповідною постановою КМУ №865 30 листопада 2016 року.

"Нарахування за новою методикою відбувається на підставі середньозваженого споживання в будинках з лічильниками. Таким чином, згідно з затвердженою методикою, вартість опалення в зоні обслуговування ПАТ "Київенерго" в будинках без лічильників за листопад склала близько 20,75 грн за 1 кв. м, що менше щодо тарифу на 37%", - зазначив він.

За словами заступника голови КМДА, теплопостачальні організації - ПАТ "Київенерго" та ТОВ "Єврореконструкція" - також здійснили перерахунок нарахувань за послугу опалення, отриману киянами в жовтні поточного року. Загальна сума за жовтень і листопад, яку заощадили кияни, будинки яких знаходяться в зоні обслуговування "Київенерго", склала 121,7 млн грн, ще 22 млн грн - в зоні обслуговування "Єврореконструкціі".

Пантєлєєв нагадав, що ПАТ "Київенерго" завершить доставку рахунків за опалення і гаряче водопостачання до 24 грудня, оскільки постанову, яка визначає нову методику, вступило в чинності 9 грудня і знадобився певний час для здійснення розрахунку платежів. У КМДА також зазначили, що для зручності і оперативності оплати киянам варто скористатися електронними сервісами оплати комуналки, зокрема на сайті Центру комунального сервісу або на сайті виконавців послуг.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...