Сльози скреп: Держдеп розповів про колосальні втрати російської оборонки через зірвані угоди

Ефект для РФ тільки починає проявлятися, оскільки на укладення великих оборонних операцій зазвичай йде багато часу.
Хізер Нойерт. Фото: Рейтерс.

Російський оборонний комплекс вже втратив кілька мільярдів доларів у зв'язку з обмежувальними заходами, введеними адміністрацією Дональда Трампа в рамках закону «Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій» (CAATSA). Відповідну заяву зробила напередодні офіційний представник Держдепу Хізер Нойерт, передають Патріоти України із посиланням на Newsru.com.

«Ми вважаємо, що змогли зупинити транзакції на більш ніж три мільярди доларів», - заявила вона на зустрічі з журналістами, підкресливши, що зриви угод стали «покаранням» для Росії.
«Це означає, що менше грошей іде в російську скарбницю», - пояснила вона, зазначивши, що «це можна вважати успіхом в частині залучення Росії до відповідальності».
На питання про те, чи почалися поставки США протитанкових комплексів Javelin в Україну, вона відповіла, що поки не володіє такою інформацією. «Навіть якщо їх поставили, я не впевнена, що ми змогли б це підтвердити (офіційно)», - пояснила вона, повідомивши, що їй потрібно перевірити.
В кінці січня - після публікації «кремлівської доповіді» - Нойерт заявила про те, що прийняття в США закону, що передбачає введення санкцій проти російського військово-промислового комплексу, вже призвело для Росії до зриву угод на мільярди доларів, йдеться в матеріалі News Rambler з посиланням на Reuters.

«За нашими оцінками, з моменту прийняття цього закону іноземні держави відмовилися від запланованих або оголошених покупок продукції російського ВПК на кілька мільярдів доларів», - заявила Нойерт, зазначивши, що цей ефект тільки починає проявлятися, оскільки на укладення великих оборонних операцій зазвичай йде багато часу.

«З цієї точки зору, якщо закон працює, то вводити санкції проти конкретних організацій або людей не буде потрібно, оскільки законодавство, по суті, є стримуючим фактором», - зазначила представник Держдепартаменту.

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...