Сльози скреп: У Росії готуються до здешевлення нафти удвічі

Росіяни готуються до зниження цін на нафту до 25 доларів за барель.
Нафта продовжить дешевшати. Фото: Кореспондент.

Банк Росії в ризиковому сценарії очікує поступового зниження цін на нафту з середини 2017 року до 25 доларів за барель уже в серпні наступного року. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Прайм".

У березневій доповіді Центробанк припускав можливість такого зниження цін на нафту і уповільнення ВВП РФ в цьому році через цей фактор до нульової позначки. "Під впливом швидкого зростання обсягів експорту нафти з Лівії і Нігерії, з одного боку, а також в умовах уповільнення економічного зростання в Китаї і значно більш слабкого попиту на ринку енергоносіїв, з іншого боку, ціни на нафту будуть знижуватися вже з середини поточного року і до середини наступного року досягнуть рівня близько 25 доларів за барель", - йдеться в доповіді.

Тому прогнозовані темпи економічного зростання будуть помітно нижче, ніж в базовому сценарії. Нагадаємо, що в п'ятницю, на закритті торгів, нафта марки Brent продавалася по 47,58 долара за барель, WTI - по 44,89 долара за барель.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...